Uitbreiding aantal Etos Apotheken, Agis enthousiast

Nieuws van:
Na de succesvolle start vorig jaar in 's-Hertogenbosch start Etos Apotheek nog voor het einde van dit jaar met haar uitgebreide apotheekservice in een nieuwe regio. De inwoners in Amersfoort kunnen vanaf begin november met hun doktersrecept ook terecht bij de Etos Apotheek, de innovatieve apotheekservice waarbij keuzevrijheid, gemak en kwaliteit kernbegrippen zijn.In Amersfoort worden drie volledige Etos Apotheken geopend in reeds bestaande Etos-winkels en 15 Etos Medicijnservice-punten in alle overige Etos en Albert Heijn winkels. De apotheken worden bemand door een deskundig apothekersteam, bestaande uit gediplomeerde apothekers en -assistenten. De Etos Medicijnservice-punten staan onder toezicht van apothekers en worden bemand door gediplomeerde medewerkers, zoals drogisten of assistent-drogisten. Medicatiebewaking en kwaliteitstoezicht vinden plaats door de apothekers.

Bewezen succes
Etos is vorig jaar van start gegaan in 's-Hertogenbosch met een innovatieve, uitgebreide apotheekservice. De introductie van Etos Apotheek heeft voor veel aandacht bij pers en publiek gezorgd. Het afgelopen jaar heeft er veel onderzoek plaatsgevonden, vooral onder klanten. Jos Jongstra, Director Etos Apotheek: 'In dit eerste jaar heeft Etos Apotheek haar succes bewezen. De klanten zijn zeer enthousiast over onze activiteiten. De Etos Apotheek biedt gemak, service en keuzevrijheid bij het ophalen en bezorgen van medicijnen.

Alle Etos en AH winkels, waar je toch al vaak komt voor je boodschappen, zijn aangesloten bij de Etos Apotheek en hebben dus ruime openingstijden. Je kan zelf kiezen waar en wanneer je je medicijnen ophaalt of laat bezorgen. Ook de Etos Medicijnservice-punten hebben hun toegevoegde waarde bewezen. Vooral voor herhaalrecepten zijn deze punten in trek bij klanten. Ook hebben klanten ons verteld wat we beter kunnen doen. Zo zetten we bijvoorbeeld in Amersfoort alle gezondheids-producten op een logische wijze bij elkaar. De klant kan medicijnen waar je geen recept voor nodig hebt zelf pakken en tevens op verzoek advies krijgen bij de apothekersbalie.'

Stap verder
Etos Apotheek heeft de intentie om in de toekomst de apotheekservice landelijk te introduceren. Op basis van de ervaringen van 's-Hertogenbosch gaat Etos dit jaar een geoptimaliseerde Etos Apotheekformule introduceren in Amersfoort. In deze gemeente heeft Ahold, waar Etos onderdeel van is, een uitstekende dekking met 18 Etos en Albert Heijn winkels. In 's-Hertogenbosch zijn 10 winkels aangesloten. Ook het inwoneraantal van Amersfoort ligt met 160.000 ruim boven dat van 's-Hertogenbosch.

Samenwerking Agis Zorgverzekeringen
De samenwerking tussen Etos Apotheek en Agis Zorgverzekeringen is een logische stap in het beleid van Agis om haar klanten van een zo breed mogelijk aanbod en service in farmaceutische zorg te voorzien. 'Wij zij enthousiast over de komst en het concept van Etos Apotheek. Met enthousiasme van beide kanten is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend', reageert Francien Zeggelt, manager zorg bij Agis. 'Onze verzekerden kunnen vanaf november op 18 extra plaatsen terecht in Amersfoort. We stimuleren alle initiatieven met betrekking tot vernieuwende zorgdienstverlening en zien Etos Apotheek daarom als een zinvolle aanvulling op het bestaande apotheekaanbod. We gaan ervan uit dat tussen Etos Apotheek en de bestaande aanbieders goed wordt samengewerkt en zullen dit zelf waar nodig ondersteunen.'
www.etos.nl/overetos/index.jsp?trg=overetos/index.persbericht.200419 - 28 okt 2004« Vorige
[Maagzuurremmers verhogen kans op longontsteking]
Volgende »
[Uitgaven maagzuurremmers geremd]

Gevonden op deze pagina: