NU.nl

Rechtszaak tegen producent 'erectiepil'

Nieuws van: NU.nl
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft aangifte gedaan tegen de producent van 'erectiepil' Libidfit vanwege het ongeregistreerd in de handel brengen van een geneesmiddel. De rechtszaak dient naar verwachting in het voorjaar van 2006. Dat heeft minister Hoogervorst (Volksgezondheid) geschreven in een brief die hij donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De pil, die ook door de Gay Krant werd verkocht, is al een tijdje in opspraak. Volgens de producent is het een volledig natuurlijke kruidensamenstelling. Vorig jaar nam de inspectie de pillen bij de distributeur in beslag en liet ze onderzoeken. Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat het de stof acetildenafil bevat, die sterk lijkt op de stof sildenafil die in de bekende Viagrapil zit. Volgens de HIV Vereniging Nederland kan Libidfit vooral gevaarlijk zijn voor mensen die aidsremmers of poppers gebruiken.

De Gay Krant heeft de pil inmiddels uit de handel gehaald. Hoofdredacteur H. Krol kondigde vorig jaar al aan dat hij dit zou doen, zodra zou blijken dat de pil gevaarlijk zou zijn.
www.nu.nl/news.jsp?n=659521&c=122&rss - 19 jan 2006« Vorige
[De richtlijn palliatieve sedatie]
Volgende »
[Lancering Richtlijn Opiaatonderhoudsbehandeling (RIOB)]

Gevonden op deze pagina: