College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)

Hepatosplenisch T-cellymfoom bij gebruik van Remicade (infliximab)

Nieuws van: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)
Sinds de introductie van Remicade 100mg, poeder voor oplossing voor infusie, in 1998 zijn zes gevallen van hepatosplenisch T-cellymfoom gerapporteerd bij patiënten die behandeld werden met Remicade voor de ziekte van Crohn. Dit meldt de registratiehouder van Remicade in bijgaande Geachte collega-brief. Alle meldingen kwamen uit de Verenigde Staten en alle patiënten gebruikten azathioprine of 6-mercaptopurine als co-medicatie. Vijf van deze patiënten waren in de leeftijdsgroep van 12 tot 19 jaar.

Het gebruik van infliximab bij patiënten jonger dan 18 jaar is niet geregistreerd in Europa. Een risico op het ontwikkelen van een hepatosplenisch T-cellymfoom bij patiënten die behandeld worden met Remicade kan niet worden uitgesloten. Echter de balans werkzaamheid/schadelijkheid blijft positief voor de goedgekeurde indicaties bij de ziekte van Crohn bij volwassenen, evenals bij de overige goedgekeurde indicaties.
www.cbg-meb.nl/...elen/actueel/2006-06-16-Remicade-Infliximab/default.htm - 16 jun 2006« Vorige
[Zorguitgaven blijven sterk stijgen]
Volgende »
[Minister VWS vraagt CBG om advies over zelfzorggeneesmiddelen]

Gevonden op deze pagina: