Consumentenbond

Europees beeldmerk gezonde voeding stap dichterbij

Nieuws van: Consumentenbond
Eén Europees beeldmerk voor voeding is een stap dichterbij, zo blijkt uit een advies aan de Europese Commissie. De Consumentenbond is al jaren voorstander van een simpel en eenduidig systeem waarbij iedereen in één oogopslag ziet of een product gezond is.

Het advies komt van diverse overheidsinstanties, de Europese koepel van consumentenorganisaties en het bedrijfsleven. Ook Unilever maakt deel uit van de adviesgroep, maar dit concern steunt niet alle conclusies. De Consumentenbond betreurt dit en roept Unilever op om - in het belang van de consument - alsnog aan te haken.

Wildgroei

www.consumentenbond.nl - 12 jul 2006« Vorige
[Rechtzaak tegen minister Hoogervorst]
Volgende »
[Startnotitie criteria voor afleverstatus zelfzorgmiddelen]

Gevonden op deze pagina: