College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)

Diacetylmorfine (heroïne) geregistreerd voor behandeling verslaving

Nieuws van: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)
Op 20 december is diacetylmorfine (heroïne) als geneesmiddel geregistreerd voor de behandeling van heroïneverslaving in door het Ministerie van VWS aangewezen behandelcentra. Het College heeft dit geneesmiddel beoordeeld en heeft geconstateerd dat de kwaliteit gewaarborgd is, en dat de balans tussen effectiviteit en risico's positief is.

Diacetylmorfine is aantoonbaar effectief in de behandeling van een specifieke groep heroïneverslaafden: het kan worden toegepast bij de behandeling van slecht functionerende, therapieresistente patiënten met een langdurige heroïne (diacetylmorfine)-verslaving, die dagelijks heroïne gebruiken, die niet gereageerd hebben op behandeling in tenminste één regelmatig bezocht methadon onderhoudsprogramma en die nog steeds worden behandeld met methadon.

Diacetylmorfine mag alleen onder toezicht verstrekt en toegediend worden in door het Ministerie van VWS speciaal daarvoor aangewezen behandelcentra. De behandeling bestaat uit een injectie of een inhalatie. Het publieke beoordelingsrapport van diacetylmorfine zal over enkele weken op de website van het CBG worden gepubliceerd.
www.cbg-meb.nl/.../actueel/2006-12-21.diacetylmorfine+heroine/default.htm - 21 dec 2006« Vorige
[Meer verzekeraars vergoeden nieuw Parkinson-medicijn]
Volgende »
[Minder antivet-pillen in afvalrace]

Gevonden op deze pagina: