Abbott krijgt verkoopstop in octrooizaak Innogenetics

Nieuws van: Pharmasite.nl
Abbott mag zijn hepatitis C-genotyperingsproducten niet meer verkopen. Dat heeft een Amerikaanse rechtbank in de deelstaat Wisconsin besloten. De producten zijn spil in een patentengeschil tussen Innogenetics en Abbott. Innogenetics werd eerder al in de zaak in het gelijk gesteld en kreeg een schadevergoeding van 7 miljoen dollar toegekend.

De meest recente uitspraak volgt op een hoorzitting die het effect van een verkoopverbod voor Abbott moest bepalen. Volgens de uitkomst heeft de patentbreuk van Abbott onherstelbare schade opgeleverd voor Innogenetics. Omdat Innogenetics volgens de rechter in staat is om de hepatitis C-diagnosemarkt te bevoorraden, is besloten tot een verkoopverbod voor Abbott.
www.pharmasite.nl - 11 jan 2007« Vorige
[FNV wil opheldering Akzo Nobel over toekomst farmaciedochter]
Volgende »
[AstraZeneca, BMS samen in diabetesmedicijnen]

Gevonden op deze pagina: