College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)

Wijziging kanalisatiestatus diergeneesmiddelen

Nieuws van: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)
Vanaf 1 oktober 2007 wordt de Europese regelgeving over diergeneesmiddelen gewijzigd. Vanaf dat moment moeten alle diergeneesmiddelen bestemd voor toepassing bij voedselproducerende dieren via een recept van de dierenarts worden verkregen. Echter, de mogelijkheid wordt geboden om voor minder risicovolle diergeneesmiddelen een uitzondering te maken en deze zonder tussenkomst van een dierenarts te verhandelen en aan de dierhouder ter beschikking te stellen.

Ter uitvoering van deze nieuwe Europese regelgeving wordt er in Nederland een nieuwe categorie diergeneesmiddelen ingevoerd, naast de reeds bestaande UDD, UDA en niet-gekanaliseerde middelen (de zgn VRIJE middelen). Deze nieuwe categorie heet URA wat staat voor Uitsluitend op Recept Afleveren.
www.cbg-meb.nl - 12 jun 2007« Vorige
[Aantal vergiftigingen door medicijnen toegenomen]
Volgende »
[Wandelen traint geheugen van ouderen]