College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)

Belangrijke veiligheidsinformatie over gebruik Kaletra (lopinavir/ritonavir) bij kinderen

Nieuws van: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)
Kaletra drank is gecontraïndiceerd voor toepassing bij kinderen jonger dan 2 jaar. Speciale aandacht voor de nauwkeurige berekening van doseringen bij kinderen is noodzakelijk om de kans op medicatiefouten tot een minimum te beperken.

Naar aanleiding van een onopzettelijke overdosering van Kaletra waarbij een baby is overleden, stuurt de firma Abbott BV deze informatie aan HIV behandelaren en -consulenten, kinderartsen, virologen en HIV/Aids-verpleegkundigen en apothekers.
www.cbg-meb.nl/...BG/nl/humane-geneesmiddelen/actueel/Kaletra/default.htm - 7 aug 2007« Vorige
[Schorsing Viracept (nelfinavir)]
Volgende »
[Werkomstandigheden in de zorg verbeterd]

Gevonden op deze pagina: