Nadere uitleg reclameregels in Geneesmiddelenwet

Nieuws van: Medicalfacts.nl
VWS heeft in samenwerking met IGZ en CGR een nieuwsbrief opgesteld over de inwerkingtreding van de Geneesmiddelenwet, specifiek gericht op het gebied van geneesmiddelenreclame en gunstbetoon. De belangrijkste onderwerpen uit deze nieuwsbrief betreffen:
  • Herinneringsreclame: De mogelijkheid om herinneringsreclame (het uitsluitend noemen van de naam van het geneesmiddel, en wanneer deze bestaat, de internationale stofnaam) weer toe te staan wordt betrokken bij de eerstkomende wetswijziging. VWS, IGZ en CGR hebben afgesproken om vooralsnog (tot de wetswijziging) de strekking van de Richtlijn 2110/83/EG te volgen (dit betekent dat herinneringsreclame te weten het uitsluitend noemen van de naam en wanneer deze bestaat de internationale stofnaam - tot de wetswijziging mogelijk is). IGZ zal hiermee rekening houden bij het uitoefenen van het toezicht.

Lees verder op de website van Medicalfacts
www.medicalfacts.nl/...adere-uitleg-reclameregels-in-geneesmiddelenwet-2/ - 9 nov 2007« Vorige
[Nettoverlies Crucell kleiner dan verwacht]
Volgende »
[Orgaandonatie mag wel beloond]