Tachtigplussers krijgen vaak verkeerde medicijnen

Nieuws van: Dagblad van het Noorden
De Proeftuin Farmacie Groningen is samen met apothekers en huisartsen een project begonnen om veelslikkers van medicijnen aan te pakken. Uit landelijk HARM-onderzoek bleek vorig jaar dat er jaarlijks 1250 doden vallen door verkeerd gebruik van medicijnen.

Volgens een woordvoerder van de Proeftuin is het probleem vooral ernstig bij 80-plussers. "Veel patiënten die verschillende medicijnen tegelijk gebruiken zijn boven die leeftijd, terwijl de meeste geneesmiddelen alleen geschikt zijn voor 50- tot 70-jarigen. Het lichaam reageert anders op hogere leeftijd."

Lees verder op de website van het Dagblad van het Noorden.
www.dvhn.nl/nieuws/noorden/article2880350.ece - 21 dec 2007« Vorige
[Streekziekenhuis Koningin Beatrix krijgt openbare apotheek]
Volgende »
[AMC gaat Avastin en Lucentis vergelijken bij behandeling maculadegeneratie]

Gevonden op deze pagina: