Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC)

Aanpak ernstige bloedarmoede in Afrika kan beter

Nieuws van: Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC)
De WHO-richtlijnen voor de behandeling en preventie van ernstige bloedarmoede bij kinderen in ontwikkelingslanden staan ter discussie. Dat concluderen wetenschappers van de Global Child Health Group van het Emma Kinderziekenhuis AMC op basis van onderzoek in Malawi, dat werd gesubsidieerd door de Wellcome Trust.

Bloedvergiftiging, mijnworminfectie en een tekort aan vitamine B12 blijken een prominentere rol te spelen bij het ontstaan van ernstige bloedarmoede (anemie) dan tot nu toe werd aangenomen. IJzertekort, malaria en een gebrek aan foliumzuur zijn factoren die juist minder zwaar wegen dan gedacht. De resultaten van het onderzoek verschijnen morgen in het toonaangevende medische blad The New England Journal of Medicine.

Lees verder op de website van het AMC.
www.amc.nl - 28 feb 2008« Vorige
[Zuurstofgebrek in kankercellen]
Volgende »
[Duizenden opnames na fout medicijngebruik]

Gevonden op deze pagina: