Prijzen geneesmiddelen kelderen

Nieuws van: NOS Journaal
De prijzen van de 36 meest gebruikte geneesmiddelen dalen met ingang van vandaag scherp in prijs, gemiddeld met zo'n 85%. Het gaat bijvoorbeeld om de cholesterolverlagers simvastatine en pravastatine, de maagzuurremmer omeprazol, de pijnstillers ibuprofen en code´ne en de antidepressiva citalopram en paroxetine. De totale besparing zou op jaarbasis uitkomen op circa 360 miljoen euro.

De apothekersorganisatie KNMP klaagt steen en been over de prijsverlagingen. De branchevereniging vreest dat 40% van alle apotheken in de problemen komen door de drastische prijsverlagingen van de populairste geneesmiddelen. Minister Klink van VWS gelooft niet dat het zo'n vaart zal lopen. Op grond van de laatste cijfers waarover de minister beschikt, denkt hij dat er geen sprake zal zijn van een acuut probleem.

Lees verder op de website van het NOS Journaal.
www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/6/1/010608_medicijnen_rinke.html - 1 jun 2008« Vorige
[Uitspraak in beroep inzake reclame-uiting voor Cervarix]
Volgende »
[Pillendoosje houdt diabetespatiënt in de gaten]