Trouw

De risico’s van Ritalin

Nieuws van: Trouw
Het gebruik van geneesmiddelen bij ADHD stijgt onverminderd snel. In Nederland is het aantal recepten tussen 2002 en 2007 verdrievoudigd naar ruim 600.000. Maar ADHD-pillen zijn geen onschuldige snoepjes. Europa is bezig met een veiligheidsonder- zoek.

De ADHD-epidemie rukt op. ADHD-pillen worden aan steeds jongere kinderen gegeven. Medicamenten als Ritalin en Concerta (met de actieve stof methylfenidaat) zijn stimulerende middelen die net zo op de hersenen inwerken als amfetamines en cocaïne.

Lees verder op de website van Trouw.
www.trouw.nl/...g/article1880007.ece/De_risico_rsquo_s_van_Ritalin__.html - 17 okt 2008« Vorige
[Drugskoerier voor anti-tumormedicijn]
Volgende »
[Darmpoliepen en verhoogde kans op darmkanker]

Gevonden op deze pagina: