Consumentenbond

Unilever gaat zout te lijf

Nieuws van: Consumentenbond
Unilever gaat de komende tijd de hoeveelheid zout in bijna al zijn voedingsmiddelen verlagen. De Consumentenbond spreekt van een plan met ambitie. Unilever is het eerste bedrijf dat deze stap zet, andere bedrijven en ook de supermarkten met hun huismerken en de horeca moeten nu volgen. Dat is belangrijk want te veel zout zorgt voor een hogere bloeddruk, wat kan leiden tot een beroerte of hartinfarct.

In alledaagse levensmiddelen zit zo veel zout dat het bijna onmogelijk is om het overheidsadvies van maximaal 6 gram zout per dag na te leven. Het is daarmee tot nu toe een goed bedoeld maar onuitvoerbaar advies. Het zout zit verstopt in allerlei dagelijkse producten zoals soepen, kant-en-klaarmaaltijden, groenten uit pot of blik, maar ook in bijvoorbeeld brood en kaas. Consumenten kunnen dat er niet zelf uithalen, dat moeten de fabrikanten doen. De Consumentenbond wil bovendien duidelijke informatie op het etiket. Nu staat er nog vaak natrium op het etiket. Dat is erg onduidelijk want bijna niemand weet dat je de hoeveelheid natrium met 2,5 moet vermenigvuldigen om te weten hoeveel zout het is. Op dat punt kan ook Unilever nog het nodige verbeteren.

Lees verder op de website van de Consumentenbond.
www.consumentenbond.nl/...nieuwsoverzicht_2009/unilever_gaat_zout_te_lijf - 22 apr 2009« Vorige
[Basisscholen doen massaal mee met project over menselijk lichaam]
Volgende »
[Opname stoppen-met-rokenprogramma in basispakket]

Gevonden op deze pagina: