UMC St Radboud Nijmegen

Effectiviteit en veiligheid van TNF-alfa blokkerende therapie bij reuma

Nieuws van: UMC St Radboud Nijmegen
De laatste twee decennia is er grote vooruitgang geboekt bij de behandeling van reumatoïde artritis, ook wel chronisch gewrichtsreuma genoemd. De belangrijkste component van deze vooruitgang betreft de ontwikkeling van TNF-alfa blokkerende middelen.

Marcel Flendrie heeft op de afdeling Reumatologie van het UMC St Radboud meegeholpen aan de opzet van het 'Nijmegen Biologics Registry', een grote studie waarin alle patiënten nauwgezet zijn gevolgd die een behandeling kregen met deze nieuwe middelen.

In zijn proefschrift beschrijft hij een aantal aspecten met betrekking tot de veiligheid en effectiviteit van de TNF-alfa blokkererende middelen. Zo ontdekte en beschreef hij het opvallende aantal huidafwijkingen dat ontstond tijdens behandeling.
Verder gaat zijn onderzoek onder andere in op de effectiviteit en veiligheid van de medicijncombinatie leflunomide en infliximab en de ontwikkeling van psoriasis tijdens TNF-alfa blokkererende therapie.

Lees verder op de website van UMC St Radboud Nijmegen.
www.umcn.nl/scientist/science_agenda/promoties/mei_2009/flendrie - 8 mei 2009« Vorige
[Hartfalen en ademspierzwakte]
Volgende »
[Groot project voor betere medicijnen tegen astma]

Gevonden op deze pagina: