Universitair Medisch Centrum Utrecht

Nieuwe aanpak prikkelbare darm in BMJ

Nieuws van: Universitair Medisch Centrum Utrecht
De toevoeging van oplosbare vezels aan het dieet vermindert buikpijn bij patiënten met het prikkelbare darm syndroom (PDS). Deze vezels zitten in psyllium, in groente en in fruit. René Bijkerk beschreef dat in februari van vorig jaar al in zijn proefschrift, vandaag publiceert het medische tijdschrift British Medical Journal zijn resultaten online.

“Het betekent internationale erkenning van ons werk”, aldus Bijkerk. “Het zal internationaal de aanpak van PDS veranderen. Voor Nederland zijn we bezig met het ontwikkelen van een multidisciplinaire richtlijn voor de behandeling van PDS. De resultaten uit BMJ nemen we daar natuurlijk in mee.”

Het UMC Utrecht berichtte eerder over het onderzoek van Bijkerk.

Lees verder op de website van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.
www.umcutrecht.nl/...ws/2009/08/nieuwe-aanpak-prikkelbare-darm-in-bmj.htm - 28 aug 2009« Vorige
[Gouden tijden apothekers zijn voorbij]
Volgende »
[Patiënten en bezoekers VU medisch centrum gratis online]

Gevonden op deze pagina: