College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)

Vergunninghouders geïnformeerd over wijziging afleverstatus ontstekingsremmers (NSAIDs) en aspirine

Nieuws van: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)
Het CBG heeft onder meer tot taak geneesmiddelen in te delen in categorieën, afhankelijk van de veiligheidsrisico's voor de gebruiker. Aldus vindt toekenning plaats van de wettelijke afleverstatus. De hoofdindeling is die tussen receptgeneesmiddelen en zelfzorggeneesmiddelen. De zelfzorgmiddelen zijn onderverdeeld in drie categorieën: UA (uitsluitend apotheek), UAD (uitsluitend apotheek en drogist) en AV (algemene verkoop). De indelingscriteria liggen in de wet vast. Het CBG neemt de indeling in acht bij de afgifte of wijziging van handelsvergunningen.
www.cbg-meb.nl/...leverstatus-ontstekingsremmers-NSAIDs-en-as/default.htm - 10 aug 2009« Vorige
[Oseltamivir overbodig bij kinderen met H1N1]
Volgende »
[Belangrijke risico-informatie over gelijktijdig gebruik van clopidogrel-bevattende geneesmiddelen (Plavix) en protonpompremmers]