Universiteit Utrecht

Medicijnafgevende stents zijn verbetering

Nieuws van: Universiteit Utrecht
In zijn proefschrift laat Pierfrancesco Agostoni zien dat 'drug eluding'-stents een verbetering vormen ten opzichte van de eerste generatie 'bare metal'-stents. In aanvulling daarop laat hij ook zien dat het mogelijk is een stent te laden met twee soorten medicijnen. Dat maakt de weg vrij om meerdere biochemische routes die van belang zijn bij vaatherstel tegelijk aan te spreken. Daarnaast blijkt het nuttig te zijn om stents te ontwikkelen voor bijzondere anatomische omstandigheden, zoals vaatsplitsingen en kleine vaten.
http:/...applicaties.csc.uu.nl/uupona/bekijkpromotie.cfm?npromotieid=2763 - 3 dec 2009« Vorige
[Lead Pharma opent nieuwe vestiging in ‘Kraamkamer’ UMC St Radboud]
Volgende »
[Rol van omgevingsfactoren op het afweersysteem van de darm]

Gevonden op deze pagina: