Universiteit Utrecht

Rol van omgevingsfactoren op het afweersysteem van de darm

Nieuws van: Universiteit Utrecht
Symptomen van voedselallergie kunnen verergerd worden door stoffen die in de darm voorkomen, zoals bacteriele producten, bepaalde voedselbestanddelen en medicijnen. Dat concludeert Marianne Bol-Schoenmakers uit haar onderzoek naar de werking van het afweersysteem van de darm.Dit afweersysteem heeft de lastige taak om een goede afweerreactie tegen ongewenste ziekteverwekkers te verzorgen, zonder te reageren tegen voedselbestanddelen of darmflora. Een goede regulatie van de afweer in de darm is daarom heel belangrijk. Wanneer de regulatie tekort schiet kan dit leiden tot voedselallergie of chronische ontsteking van de darm.


http:/...applicaties.csc.uu.nl/uupona/bekijkpromotie.cfm?npromotieid=2754 - 2 dec 2009« Vorige
[Medicijnafgevende stents zijn verbetering]
Volgende »
[Oudere mannen hebben baat bij testosteron]

Gevonden op deze pagina: