Nieuws Nieuws over geneesmiddelen en farmabedrijven.

XML RSS feedRSS feed van deze pagina


Fluoxetine beste middel tegen angst

Nieuws van: Artsennet
Fluoxetine werkt het beste bij een gegeneraliseerde angststoornis en geeft de minste kans op terugval. Psychiater David Baldwin en zijn collegaís trekken deze conclusie in BMJ na een meta-analyse van 27 gerandomiseerde klinische onderzoeken.

Negen geneesmiddelen waren geschikt voor deelname aan de analyse: duloxetine (Cymbalta), escitalopram (Lexapro), fluoxetine (Prozac), lorazepam (Temesta), paroxetine (Seroxat), pregabaline (Lyrica), sertraline (Zoloft), tiagabine (niet in de handel in Nederland) en venlafaxine (Efexor). Van deze middelen was fluoxetine het meest effectief: het middel gaf bij 62,9 procent van de patiŽnten een vermindering van 50 procent op de Hamilton Anxiety Scale. Daarmee was de SSRI de meest effectieve angstremmer, op afstand gevolgd door lorazepam. Sertraline werd het best verdragen; onder de gebruikers van dit middel waren de minste stoppers vanwege bijwerkingen.
http:/...et.nl/Tijdschriftartikel/Fluoxetine-beste-middel-tegen-angst.htm - 21 mrt 2011« Vorige
[PatiŽnt checkt zelf interacties medicijnen]
Volgende »
[Veel vragen over jodiumpillen]