Nieuws Nieuws over geneesmiddelen en farmabedrijven.

XML RSS feedRSS feed van deze pagina


Een op de drie slikt zonder recept

Nieuws van: Artsennet
Een derde van de Nederlanders gebruikt in twee weken tijd medicijnen die niet door een arts zijn voorgeschreven.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2010. Het aantal Nederlanders dat zelfzorgmedicijnen gebruikt, is daarmee even groot als het aantal dat medicijnen via een recept gebruikt. Ongeveer 15 procent van de Nederlanders gebruikt beide typen geneesmiddelen tegelijkertijd.

Bijna 40 procent van de vrouwen gebruikte in 2010 niet-voorgeschreven medicijnen tegenover 29 procent van de mannen. Mannen gebruiken vooral pijn- en koortswerende middelen en medicijnen tegen verkoudheid, die niet op recept zijn. Bij vrouwen gaat het meer om vitamines en mineralen, homeopathische middelen en zelfzorgmedicijnen tegen reuma en gewrichtspijn.
http:/...Tijdschriftartikel/102116/Een-op-de-drie-slikt-zonder-recept.htm - 12 sep 2011« Vorige
[Meer niercelkanker bij NSAID's]
Volgende »
[Langwerkend exenatide soms vergoed]