Nieuws Nieuws over geneesmiddelen en farmabedrijven.

XML RSS feedRSS feed van deze pagina


Medisch Contact

Interpol waarschuwt tegen illegale dieetpil

Nieuws van: Medisch Contact
De internationale politieorganisatie Interpol heeft in 190 landen gewaarschuwd tegen het illegaal verkrijgbare medicijn 2,4-Dinitrophenol (DNP), dat wordt gebruikt als dieetmiddel en als doping. De waarschuwing komt na het overlijden in april van een 21-jarige Britse, die om af te vallen acht tabletten innam, terwijl twee tabletten mogelijk al dodelijk waren. Ook werd een Franse man ernstig ziek opgenomen in het ziekenhuis na gebruik van het middel.
http:/...wsbericht/149525/Interpol-waarschuwt-tegen-illegale-dieetpil.htm - 6 mei 2015« Vorige
[Herziening STOPP- en START-criteria]
Volgende »
[CBG Jaarverslag 2014]