Nieuws Nieuws over geneesmiddelen en farmabedrijven.

XML RSS feedRSS feed van deze pagina
Resultaten 121 - 130 uit totaal van 1.142Placebo-effect groter dan gedacht
Het placebo effect is mogelijk groter dan tot nu toe aangenomen. Zo blijkt de werking van migrainemiddelen voor de helft te verklaren door de verwachting van de patiŽnt.
Artsennet - 10 jan 2014
Combinatietherapie alternatief voor viscerale leishmaniasis
Het gebruik van meerdere geneesmiddelen bij viscerale leishmaniasis is een goed alternatief voor de huidige eerstelijnsbehandelingen. De behandelduur is korter en de behandeling is goedkoper.
Artsennet - 11 okt 2013
Basis voor nieuw medicijn tegen dementie
Britse wetenschappers hebben een chemische stof ontdekt die de basis kan zijn voor een nieuw medicijn tegen Alzheimer, Huntington, Parkinson en andere neurodegeneratieve ziekten.
Artsennet - 10 okt 2013
Ouderen klagen over prijsverhoging hartmedicijn
Apothekers krijgen boze hartpatiŽnten aan hun balie vanwege een prijsverhoging van Lanoxin. Dit medicijn tegen hartfalen en hartritmestoornissen werd tot voor kort volledig vergoed. Nu moeten de doorgaans oudere patiŽnten bijbetalen.
Artsennet - 10 okt 2013
Hoop op malariavaccin in 2015
Een vaccin tegen malaria kan mogelijk in 2015 worden geÔntroduceerd. Uit tests van de Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) blijkt dat het aantal ziektegevallen onder baby's aanzienlijk kan verminderen.
Artsennet - 9 okt 2013
Artsen vrezen toename pillen door nieuwe Jeugdwet
Kinderen met gedragsstoornissen krijgen door de nieuwe Jeugdwet mogelijk sneller pillen voorgeschreven dan nu. Dat vrezen deskundigen en de artsenfederatie KNMG.
Artsennet - 9 okt 2013
ArbeidshygiŽnisten moeten beter worden getraind
Jody Schinkel beschrijft in zijn proefschrift twee generieke modellen voor het schatten van beroepsmatige blootstelling aan chemische stoffen via de luchtwegen.
Artsennet - 8 okt 2013
Schimmel zonder spoorvorming produceert meer nuttige eiwitten
Het verwijderen van verschillende sporulatiegenen bij de schimmel Aspergillus niger, zorgt voor een toename in uitscheiding van nuttige eiwitten. Na isolatie kunnen de eiwitten worden gebruikt als medicijn of in de industrie.
Artsennet - 8 okt 2013
Toedieningsvormen kunnen werking cytostatica beÔnvloeden
De toedieningsvorm en formulering van geneesmiddelen kunnen de opname, beschikbaarheid, werking en de bijwerkingen van cytostatica bij patiŽnten beÔnvloeden.
Artsennet - 8 okt 2013
Sanquin wil navelstrengbloedbank opzetten
Bloedbank Sanquin wil drie keer zo veel navelstrengbloed verzamelen als nu al gebeurt. De organisatie heeft toestemming gekregen om te investeren in de navelstrengbloedbank.
Artsennet - 7 okt 2013
Resultaatpagina:  Vorige  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Volgende