Nieuws Nieuws over geneesmiddelen en farmabedrijven.

XML RSS feedRSS feed van deze pagina
Resultaten 141 - 150 uit totaal van 1.142Discussiebijeenkomst over transparantiebeleid CBG op 11 oktober
Op 11 oktober a.s. organiseert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) een discussiebijeenkomst over zijn transparantiebeleid. Deze bijeenkomst vormt onderdeel van een publieke consultatie.
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) - 16 sep 2013
Nascholingscursus PatiŽnten, pillen en praktijk: recente inzichten en richtlijnen
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) organiseert in samenwerking met het Boerhaave Instituut op 10 oktober 2013 een nascholing voor huisartsen en andere specialisten met belangstelling voor het onderwerp. U wordt van harte ...
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) - 13 sep 2013
Leverschade door medicijnen tijdig op te sporen
Leverschade als gevolg van medicijngebruik is tijdig op te sporen via eiwitten die bij het ontstaan van leverschade in urine terechtkomen. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Rachel van Swelm.
Artsennet - 13 sep 2013
Zeldzame epilepsievorm eenvoudig aantoonbaar
Stofwisselingsonderzoek is een eenvoudige methode om de zeldzame ziekte Pyridoxine Afhankelijke Epilepsie (PDE) aan te tonen. Dat blijkt uit onderzoek van promoverend kinderarts Vinus Bok.
Artsennet - 11 sep 2013
Werving leden voor het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen 2013-2014
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is een zelfstandig bestuursorgaan dat verantwoordelijk is voor de toelating en bewaking van geneesmiddelen. Het College, bestaande uit maximaal 17 leden, is breed ingebed in ...
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) - 11 sep 2013
Bevalling veilig in te leiden op meer tijdstippen
Als een bevalling wordt opgewekt met het hormoon prostaglandine, moet dat in de ochtend gebeuren. In de avond is het gebruik van oxytocine even effectief en veilig.
Artsennet - 10 sep 2013
Informatie over ouderen nodig bij registratie
Mevrouw Erna Beers van Ephor heeft via een enquÍte nagegaan welke informatie artsen, die veel aan oude patiŽnten voorschrijven, nodig hebben over geneesmiddelen om zo goed en veilig mogelijk aan hen voor te kunnen schrijven. Ze vergeleek de ...
Artsennet - 1 sep 2013
Hoop voor patiŽnten met syndroom van Cockayne
Een medicijn tegen het zeldzame syndroom van Cockayne bestaat op dit moment niet. Maar er is hoop, denkt Jan Hoeijmakers, hoogleraar Moleculaire genetica aan de Erasmus Universiteit.
Artsennet - 30 aug 2013
PatiŽnten klagen over goedkope medicijnen
Ruim de helft van de patiŽnten die sinds het preferentiebeleid goedkopere medicijnen gebruiken, ervaart problemen met hun nieuwe pillen. Een reportage over deze patiŽnten in EenVandaag.
Artsennet - 30 aug 2013
Mycetoma op WHO-lijst verwaarloosde ziekten
De WHO heeft mycetoma erkend als verwaarloosde ziekte. Daarmee komt geld beschikbaar voor onderzoek naar betere medicijnen met minder bijwerkingen, hopen onderzoekers.
Artsennet - 28 aug 2013
Resultaatpagina:  Vorige  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  Volgende