Nieuws Nieuws over geneesmiddelen en farmabedrijven.

XML RSS feedRSS feed van deze pagina
Resultaten 151 - 160 uit totaal van 1.142Slaap in de toekomst wellicht overbodig
Een nieuwe generatie geneesmiddelen kan er wellicht voor zorgen dat we in de toekomst nog amper slaap nodig hebben. In Focus onderzoekt arts Michael Mosley hoe het is om zo lang mogelijk wakker te blijven.
Artsennet - 26 aug 2013
Infectiebacterie prikkelt pijnzenuw
BacteriŽn bij bacteriŽle infecties prikkelen zelf rechtstreeks de pijnzenuwen en geven daarbij stoffen af die het immuunsysteem van het lichaam onderdrukken.
Artsennet - 23 aug 2013
Conflict Egypte: Artsen zonder Grenzen ondersteunt ziekenhuizen en dokternetwerken
Bij het conflict in Egypte ondersteunt Artsen zonder Grenzen ziekenhuizen en dokternetwerken met medicijnen en medisch materiaal.
Artsen zonder Grenzen - 22 aug 2013
Huisarts mag internetapotheek niet weren
PatiŽnten van de huisartsenpraktijk in het Brabantse Prinsenbeek mogen bij iedere apotheek voorgeschreven medicijnen halen, ook als het om de Thuisapotheek gaat.
Artsennet - 22 aug 2013
Hooikoortsplant ambrosia eind augustus in bloei
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) roept burgers op om de hooikoortsplant ambrosia waar mogelijk te verwijderen. Dat kan twee maanden schelen op het hooikoortsseizoen.
Artsennet - 20 aug 2013
Roulatie hoofden primaire proces
Op 1 september 2013 wordt er binnen een deel van de afdelingen bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) die betrokken zijn bij het primaire proces een wijziging in de leidinggevende doorgevoerd.
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) - 20 aug 2013
HartpatiŽnt krijgt zelden maagzuurremmers
Slechts de helft van de hartpatiŽnten die baat hebben bij maagzuurremmers, gebruikt dit medicijn ook. Ruim een derde krijgt niet eens maagzuurremmers voorgeschreven.
Artsennet - 16 aug 2013
'Overdreven voorschrijven is ingebakken in BelgiŽ'
In BelgiŽ begint geleidelijk door te dringen dat overconsumptie van medicijnen duur en schadelijk is. 'In BelgiŽ was een huisartsenbezoek tot voor kort onlosmakelijk verbonden met een recept voor medicijnen.'
Artsennet - 8 aug 2013
Vergoeding MS-medicijn fingolimod verruimd
Een grote groep MS-patiŽnten komt versneld in aanmerking voor het orale medicijn fingolimod. Minister Schippers van VWS en zorgverzekeraars hebben hierover een akkoord bereikt.
Artsennet - 6 aug 2013
CVZ: 'Impact advies dure medicijnen onderschat'
Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) heeft de impact van haar advies van vorig jaar over dure geneesmiddelen onderschat. Daarom gaat het meer rekening houden met de ethische kant van adviezen, verklaart het.
Artsennet - 5 aug 2013
Resultaatpagina:  Vorige  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  Volgende