Nieuws Nieuws over geneesmiddelen en farmabedrijven.

XML RSS feedRSS feed van deze pagina
Resultaten 161 - 170 uit totaal van 1.142Indicaties 23 geneesmiddelen en lab op recept
Vanaf 1 augustus 2013 zijn artsen wettelijk verplicht om bij bepaalde geneesmiddelen de reden van voorschrijven op het recept te vermelden. Ook zijn artsen verplicht om een afwijkende nierfunctie (MDRD/e-GFR) actief aan de apotheker te ...
Artsennet - 5 aug 2013
'Geldklopperij dure soa-tests moet stoppen'
Huisarts Jan van Bergen, bijzonder hoogleraar Hiv en Soa in de eerste lijn aan de UvA, wil af van dure soa-tests. De 'geldklopperij en zakkenvullerij' moet stoppen, zegt hij.
Artsennet - 2 aug 2013
Pijnverleden geen toekomstvoorspeller
Pasgeboren baby's die morfine krijgen toegediend, zijn op latere leeftijd niet gevoeliger voor pijn. Dit blijkt uit een studie van het Erasmus MC-Sophia.
Artsennet - 29 jul 2013
Chinees corruptie-onderzoek farma breidt zich uit
De Chinese fraudepolitie doet niet alleen onderzoek naar GlaxoSmithKline (GSK), maar neemt alle grote farmaceutische bedrijven in het land onder de loep.
Artsennet - 25 jul 2013
Stoffen gevonden die veroudering afremmen
Relatief veilige stoffen zijn in staat de verouderingsprocessen van een organisme te vertragen. Dat stellen Nederlandse en Zwitserse onderzoekers.
Artsennet - 19 jul 2013
Eiwit biedt zicht op nieuwe diabetesmedicijnen
Onderzoekers hebben de 3D-structuur opgehelderd van de glucagonreceptor, het eiwit dat de bloedsuikerspiegel regelt. Computersimulaties van dit eiwit maken nieuwe medicijnen tegen diabetes type 2 mogelijk.
Artsennet - 18 jul 2013
Het CBG in één oogopslag
Wilt u weten wat het College ter Beoordeling (CBG) doet, waarom en voor wie dat van belang is? Bekijk dan onze corporate presentatie, of de corporate film.
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) - 15 jul 2013
Digitale bijsluiter moet therapietrouw verhogen
Informatie over medicijnen in de vorm van animatie moet meer duidelijkheid brengen over het gebruik van een medicijn. Door het gebrek aan kennis en motivatie weg te nemen ontstaat er een hogere therapietrouw, zo redeneert ontwikkelaar ...
Artsennet - 12 jul 2013
Benoeming en afscheid twee leden College ter Beoordeling van Geneesmiddelen
Prof. dr. J.T. van Dissel zal per 1 augustus, na een lidmaatschap van ruim 13 jaar, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) verlaten. Hij heeft de functie van directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het RIVM ...
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) - 4 jul 2013
Pillen en Poeders, zorg of zegen?
Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen organiseert Museum Boerhaave in Leiden in samenwerking met het CBG de tentoonstelling Pillen en Poeders, zorg of zegen? De tentoonstelling start op 6 ...
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) - 4 jul 2013
Resultaatpagina:  Vorige  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  Volgende